Evelien Roode
Geestelijke verzorging & Ritueelbegeleiding
tel:06 304 18 364
mail: evelien@pastoraalwerk.nl
alle gekleurde vakjes hebben een brainweef
<
juni 2010
>
zo
ma
di
wo
do
vr
za
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
2009
2010
2011
2012
DE BRAINWEEF VAN 2 juni 2010
Ur: groene boter/kruidenkaas
Boter werd soms gebruikt om belasting te betalen in het Heilige Land. Ur, een gekruid mengsel van kaas en boter, is een oude combinatie, die vooral bij de Babyloniers zeer geliefd was.
'Want de drukking der melk brengt boter voort ...'
Spreuken 30:33
Ingredienten:
1 eetlepel van elk van de volgende fijngehakte kruiden:
munt, peterselie, dille, lente-uitjes, korianderblad,
arugula, tijm en wijnruit*
250 g verse kaas: roomkaas, kwark of cottage-cheese
125 g boter
zout naar smaak
* Wijnruit kan bij mensen met een gevoelige huid dermatitis veroorzaken en kan ernstige verbrandingen veroorzaken als het sap bij warm weer met de huid in aanraking komt.
Het kan ook abortus veroorzaken.
Bereiding:
Zorg dat de kaas en de boter op kamertemperatuur zijn.
Roer de kruiden, de kaas en de boter door elkaar.
Voeg zout naar smaak toe.
Laat het mengsel een uur of een nacht in de koelkast rusten
om de smaken te laten mengen.
Serveren met matzes, geroosterd volkoren-zuurdesembrood
of over warme groente.
Varieer de proporties naar smaak.
Uit: Recepten uit de tijd van de bijbel