Evelien Roode
Geestelijke verzorging & Ritueelbegeleiding
tel:06 304 18 364
mail: evelien@pastoraalwerk.nl
alle gekleurde vakjes hebben een brainweef
<
mei 2010
>
zo
ma
di
wo
do
vr
za
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
2009
2010
2011
2012
DE BRAINWEEF VAN 29 mei 2010
Latkes (aardappelkoekjes) Recept voor Chanoeka
Met Chanoeka eet men gerechten gebakken in olie.
Zo wordt op een symbolische manier verwezen naar
het Chanoeka-wonder; het kruikje olie dat niet een dag maar acht dagen bleef branden.
Ingrediënten:
6 grote geschilde aardappelen,
1 ui,
3 eieren,
½ kop meel,
zout en peper, olie
Bereidingswijze:
De rauwe aardappelen grof raspen en in vergiet uit laten lekken.
Dan laatste water eruit persen en droog deppen met keukenpapier.
Ui klein snijden.
Eieren klutsen.
Alle ingrediënten mengen.
(Mengsel mag niet te stijf worden.)
De olie heet laten worden.
Met een lepel porties maken en deze in de olie leggen.
Een beetje platdrukken.
Aan beide zijden op niet te hoge temperatuur voorzichtig bakken. Serveren met appelmoes, compote of zure room.
Recept: De joodse keuken, Polak & Polak (Uitgeverij de Arbeiderspers )