Evelien Roode
Geestelijke verzorging & Ritueelbegeleiding
tel:06 304 18 364
mail: evelien@pastoraalwerk.nl
alle gekleurde vakjes hebben een brainweef
<
juni 2010
>
zo
ma
di
wo
do
vr
za
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
2009
2010
2011
2012
DE BRAINWEEF VAN 3 juni 2010
Gefrituurde honingvis
Honing en vis vormen een unieke, smakelijke combinatie.
Het is een van de maaltijden, die Jezus volgens de bijbel at.
'... Hij [Jezus] zeide tot hen: Hebt gij hier iets om te eten?
En zij gaven Hem een stuk van een gebraden vis en van honingraten. En Hij nam het, en at het voor hun ogen.'
Lukas 24:41-43
Ingredienten:
350 g volkoren tarwemeel
1/2 tl zout
500 ml water
1 ei
1 kg tonijn-, heilbot- of kabeljauwmoten, in stukken
olie om te frituren
1 el sesam-, olijf- of amandelolie
2 el honing
2-3 el versgeroosterd sesamzaad
Bereiding:
Zeef het meel en het zout in een kom.
Maak een kuiltje in het midden.
Klop het water en het ei een beetje door elkaar en giet het beetje bij beetje in het kuiltje.
Roer het geheel tot een glad beslag.
Leg 3 stukken vis in een schaaltje en giet er wat beslag overheen.
Zet de vis zolang weg. Paneer al de stukken op deze manier.
Verhit de frituurolie in een braadpan of wok.
Frituur de stukken vis met een paar tegelijk, tot ze goudbruin zijn. Laat de visstukjes op keukenpapier uitlekken.
Als alle stukjes gefrituurd zijn de frituurolie verwijderen en de pan schoonvegen.
Verhit een eetlepel verse olie in de pan, voeg de honing toe en laat het mengsel door en door warm worden.
Voeg de vis toe en schep de stukjes voorzichtig om, zodat ze aan alle kanten bedekt worden met het honingmengsel.
Leg de vis op een schaal en strooi er sesamzaad overheen.
Serveren met gekookte gierst en bijvoorbeeld rozen-appelsalade.
Uit: Recepten uit de tijd van de bijbel