Evelien Roode
Geestelijke verzorging & Ritueelbegeleiding
tel:06 304 18 364
mail: evelien@pastoraalwerk.nl
alle gekleurde vakjes hebben een brainweef
<
juni 2010
>
zo
ma
di
wo
do
vr
za
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
2009
2010
2011
2012
DE BRAINWEEF VAN 4 juni 2010
Linzenpannenkoeken
Deze oude bereidingswijze van het drogen en malen van bonen tot meel kun je ook bij kikkererwten en tuinbonen toepassen.
'... en aldaar een stuk akkers was vol linzen ...'
2 Samuel 23:11
Ingredienten:
250 g linzen
3 eieren
50 g honing
olijf- of sesamolie
Bereiding:
Spreid de linzen uit op een oningevette bakplaat
en rooster ze 20 minuten in een middelhete oven (150 graden).
De linzen moeten volledig gedroogd zijn en makkelijk te malen.
Maal de linzen in een noten- of koffiemolen,
of stamp ze fijn in een vijzel.
Klop de eieren in een grote kom los.
Voeg de honing toe en roer het geheel goed door.
Voeg de gemalen linzen toe en klop het geheel tot een beslag.
Vet een koekenpan in en bak de pannenkoeken.
Serveren met tabbouleh-salade, gestoomde groenten
of met druivenhoning of dadelsiroop
Uit: Recepten uit de tijd van de bijbel