Evelien Roode
Geestelijke verzorging & Ritueelbegeleiding
tel:06 304 18 364
mail: evelien@pastoraalwerk.nl
alle gekleurde vakjes hebben een brainweef
<
juli 2011
>
zo
ma
di
wo
do
vr
za
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
2010
2011
2012
2013
DE BRAINWEEF VAN 6 juli 2011
ROMIGE GERSTESOEP
- zomaar iets lekkers -
Ruth en Naomi maakten gebruik van de liefdadigheid van weleer,
die de armen toestond aren te lezen na het maaien
van de gerste-akkers.
Hier volgt het bijbelgedeelte (Ruth 1 en Ruth 2) dat hierover gaat.
Toen het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hierheen en eet van het brood en doop uw bete in de azijn.
En zij ging zitten naast de maaiers , en hij reikte haar geroost koren toe; zij at en werd verzadigd en hield over.
Toen zij was opgestaan om op te lezen, beval Boaz zijn knechten aldus: Ook tussen de schoven mag zij oplezen en maakt haar niet beschaamd; veeleer moet gij opzettelijk iets voor haar uit de bundels trekken en het laten liggen.
En zij las op in het veld tot de avond ; en zij klopte uit wat zij opgelezen had , en het was ongeveer een efa gerst.
Ingredienten:
175 g gerst
1.1/2 l groente- runder- of kippenbouillon
150 ml slagroom
zout naar smaak
50 g bladselderij
verse peterselie of korianderblaadjes
Bereiding:
Was de gerst in warm water.
Kook de gerst met 1 liter van de bouillon met de bladselderij in 2.1/2 uur gaar.
Stamp de gekookte gerst met een stamper fijn (geen staafmixer of keukenmachine gebruiken, want dan wordt het een kleverige massa).
Voeg de resterende bouillon toe.
Verwarm de soep vlak voor het opdienen en voeg de room toe.
Voeg zout naar smaak toe.
Garneer de soep met peterselie of korianderblaadjes.